Bange for vand

Bange for vand

Der findes mange grader af vandskræk. De fleste kender nok følelsen af angst eller respekt for vandet og følelsen af panik, hvis man ikke lige kan komme til at trække vejret. For mange er vandskræk, noget der opstår i en situation og forsvinder igen. For andre ligger det dybere og kan enten skyldes mangel på erfaringer i vandet. Eller simpelthen rigtig dårlige erfaringer med vand.

For vandskrække i alle aldre gælder det om, at gå frem med ét skridt ad gangen.

Vandet skal erobres i det tempo, man kan overskue.

At erobre vandet handler om at tilegne sig eller generhverve troen på ens færdigheder i vandet.

Det betyder f.eks. noget at vide, at man kan rejse sig op fra vandret,  at vandets opdrift rent faktisk virker på ens krop altså at man kan flyde, at man kan kontrollere sin verjtrækning, så man ikke sluger vand osv.

Vandskrække hver deres baggrund og hver deres individuelle måde at tilegne sig vandet på.

Er man utryg, har man brug for en indfølende lærer, der kan læse ens signaler, kender det næste trin og forstår at afpasse udfordringerne til ens niveau.

Det nytter ikke at presse sig selv eller blive presset. Gør man noget, man egentlig syntes var ubehageligt, så gemmer det sig i hukommelsen, som en til dårlig oplevelse med vand, som bare stimulerer ens vandskræk. De psykologiske barrierer skal brydes, når der ligger et solidt fundament af færdigheder og en grundlæggende tryghed ved projektet.

 Der er stor forskel på, hvor hurtigt en begynder lærer at svømme, men med lidt gå-på-mod og tålmodighed kan alle lære det!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.