Rygsvømning

Rygsvømning trin for trin

Rygsvømning er den bedste måde at forberede en god brystsvømning og den letteste svømmestil at lære som helhed. Det er også en fremragende svømmestil for selvredning, og vi anbefaler alle at lære den.

Du kan svømme rygsvømning over lange afstande med meget lidt anstrengelse på grund af det lange glid efter hvert tag, og fordi man altid kan trække vejret uden videre anstrengelse.

Rygsvømning

Du kan sparke som en frø liggende på ryggen, samtidig med at du bevæger armene tilbage og frem under overfladen, som når man laver engle i sneen. Bentagene skal have nøje opmærksomhed, men kan læres af alle, så længe de ikke har noget imod at øve sig. Armtagene kan læres på få minutter. At kombinere arm- og bentag er let, hvis du passer på balancen hele tiden.

Lær frøsparkene ved at følge Svømmelærerens metode. I stedet for at sparke tilfældigt og opbygge dårlige vaner, deler vi bentagene på til positioner og venter på balancen i hver position, før vi bevæger os videre til den næste. Dette giver eleven tid til at tænke, forstå og kontrollere bevægelserne.

Hvis du følger Svømmelærerens metode omhyggeligt, kan du lære selv en femårig rygsvømning med smukt symmetriske bentag og bemærkelsesværdig fremdrift.

Vi anbefaler at lære rygsvømning og begyndercrawl som de første svømmestile i læringsprocessen. Rygsvømning er for de fleste elever den første svømmestil, de mestrer som helhed.

Bemærk, at modellerne i kurserne er elever under oplæring.

Den endelige rygsvømning

Der er mange måder at udføre din endelige svømmestil på. I Svømmelærerens kurser argumenterer vi for en simpel basis svømmestil under indlæringen. En basis stil som du kan bygge videre på, når du mestrer den. For udviklingen af stilen argumenterer vi for at tage individuelle hensyn og tilpasse svømmestilen til hver svømmers fysiske forudsætninger.

Herunder kan du se et eksempel på den endelige rygsvømning.

[wp_lightbox_prettyPhoto_video link=”http://www.youtube.com/watch?v=wjg-hQP6tgI” width=500height=400 description=”The final composed low backswimming to be seen in this video from .”source=”lilitdk_10-05-30_463″ title=”Lav rygsvømning på video”]

Online kursus:

Lær at svømme rygsvømning trin for trin 

Lær at svømme rygsvømning trin for trin indgår i den samlede online kursuspakke