Dybt vand

Skildpadder

Tilvænning til dybt vand

Vær ikke bange for at falde ned på bunden og ikke være i stand til at komme op igen. I virkeligheden vil opdriften hurtigt bringe kroppen op til overfladen, hvis du bare har den mindste luft i lungerne. Denne erfaring burde gives til kroppen mange gange under sikre omstændigheder, således at positive erfaringer kan overskrive en eventuel angst eller mistro til det dybe vand.

Kun en tåbe frygter ikke havet. Men frygten skal være relevant. Du bør eksperimentere med vandets natur og erkende dine muligheder for handlinger og basale livredningsstrategier, så du ikke går i panik. Hvis du kan lade dig selv falde frit under vandet, komme op igen og indtage en stilling på ryggen, uanset hvilken stilling du startede fra, er du godt på vej.

Dette kursus kræver ekstra overvågning. I mange offentlige svømmehaller er kravet for at opholde sig i det dybe vand, at man kan svømme 200 meter, og det er fuldstændigt forståeligt. Du kan dog træne i det dybe vand under seriøs overvågning, hvis du kan:

-Flyde på ryggen

-Vende fra maven til ryggen og fra ryggen til maven.

-Svømme ind til kanten.

Denne del af svømmeprogrammet er på flere måder den mest opløftende. Når alt kommer til alt, er det at overleve på dybt vand det ædleste mål for et svømmekursus.

Online kursus:

Tilvænning til dybt vand trin for trin

Tilvænning til dybt vand trin for trin er en del af den samlede online kursus pakke